Uutuussarja Panttivangit alkaa MTV3-kanavalla ma 9.12. klo 21

Panttivangit (Hostages) on Jerry Bruckheimerin tuottama uusi rikosdraama, jossa arvostettu kirurgi Ellen Sanders perheineen joutuu panttivangeiksi ja osaksi suurta poliittista salaliittoa. Ellenin pitää tehdä valinta: tappaako Yhdysvaltojen presidentti vai antaako oman perheen kuolla? Jännittävä panttivankidraama alkaa MTV3-kanavalla maanantaina 9.12. klo 21.

Yhdysvalloissa myönteisiä arvioita saanut, syyskuussa CBS-kanavalla startannut Panttivangit-sarja nähdään tuoreeltaan MTV3-kanavalla. Sarjan pääosarooleja tulkitsevat Emmy-palkittu Toni Collette (Taran monta elämää, Lainakengissä, Poika) ja Golden Globe -palkittu Dylan McDermott (American Horror Story, Lain varjossa, Naistenmiehet).

Collette näyttelee sarjassa arvostettua keuhkotauteihin erikoistunutta kirurgia Ellen Sandersia. Hän saa operoitavakseen Yhdysvaltain istuvan presidentin Paul Kincaidin (James Naughton), mutta kaikki ei sujukaan suunnitelmien mukaan. Ellen joutuu osaksi poliittista peliä, jossa hänen roolinaan on tappaa Kincaid leikkauspöydälle.

Jotta Ellen toteuttaisi suunnitelman, ottaa FBI-agentti Duncan Carlisle kaappaustiimeineen Ellenin ja tämän perheen panttivangeiksi. Jos Ellen ei tapa presidenttiä FBI:n käskyn mukaisesti, kuolevat aviomies Brian (Tate Donovan) ja teini-ikäiset lapset Morgan (Quinn Shephard) ja Jake (Mateus Ward). Minkä valinnan Ellen voi tehdä?

Duncan on tehnyt taustatyönsä Sandersin perheestä hyvin. Hänen tiimiinsä kuuluvat karski ja kylmäkiskoinen Archer Petit (Billy Brown), herkkähermoisempi Kramer Delaney (Rhys Coiro) sekä asiallinen Maria Gonzales (Sandrine Holt). Nelikko tietää Sandersin perheen kaikki salaisuudet – tai jos he eivät jotain vielä tiedä, he ottavat sen selville. Perhe on tarkkailussa 24 tuntia vuorokaudessa, ja kaikki heidän tekonsa ja menonsa on kaappaajilla tiedossa, avunpyyntöjä ei ole mahdollista lähettää.

Mutta mikä on motiivi panttivankidraamaan? Miksi arvostettu FBI-agentti Carlisle on osallisena hämärässä juonessa? Mikä on hänen henkilökohtainen syynsä panttivankikeikkaan? Liittyykö siihen jotenkin se, että hänen vaimonsa ja tyttärensä äiti makaa tajuttomana sairaalassa? Kuka suuren salaliiton takana loppujen lopuksi onkaan ja onko Carlislekin vain yksi pelinappuloista?

Panttivangit perustuu israelilaiseen alkuperäisideaan, jonka ovat luoneet Omri Givon ja Rotem Shamir. Amerikkalaisversion ovat tuottaneet Jerry Bruckheimer, Alon Aranya ja Jeffrey Nachmanoff. Tuotantokaudessa on 15 jaksoa.

”Tämä on kissa ja hiiri -leikki. Tiedämme, mitä Duncan tahtoo ja mitä Ellen tahtoo – ja nämä toiveet ovat törmäyskurssilla.” – Sarjan tuottaja Jeffrey Nachmanoff
Pattivangit (Hostages) MTV3-kanavalla 9.12. alkaen maanantaisin klo 21. Sarja on katsottavissa Katsomossa 14 vuorokauden ajan.

 


Tulosta tahkoavan Netflixin käyttäjämäärä kipusi yli 40 miljoonaan

Netflix julkaisi kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa myöhään eilen illalla. Palvelun käyttäjämäärä nousi maailmanlaajuisesti yli 40 miljoonaan. Netflixin nettotulos nousi 2,4 miljoonaa dollaria edellisestä vuosineljänneksestä.

Netflixin liikevaihto oli 1,11 miljardia dollaria kolmannella vuosineljänneksellä. Yhtiön nettotulos kipusi 31,8 miljoonaan dollariin, kun yhtiön tulos oli 7,7 miljoonaa dollaria vielä vuosi sitten.

Netflixin käyttäjämäärä nousi sen kotimaassa Yhdysvalloissa 31,1 miljoonaan käyttäjään kolmannella vuosineljänneksellä. Palvelulla on 9,2 miljoonaa käyttäjää kansainvälisesti.

Netflixin käyttäjämäärä on noussut kotimaan rajojen ulkopuolella lähes viidellä miljoonalla käyttäjällä vuoden aikana. Netflix aloitti toimintansa Suomessa ja Pohjoismaissa noin vuosi sitten. Palvelu lanseerattiin Hollannissa syyskuussa. Netflix aikoo laajentaa toimintaansa ensi vuonna.

Netflixin alkuperäissarjat tekivät historiaa kahmimalla 14 Emmy-ehdokkuutta kesällä. House of Cardsin ohjaaja David Fincher palkittiin parhaan ohjaajan Emmy-palkinnolla syyskuussa. Netflix on laajentanut tuotantoaan stand-up-komiikkaan ja dokumentteihin tänä syksynä.

Lue lisää Netflixin kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksesta ja katso Netflixin johdon videohaastattelut:

http://ir.netflix.com/results.cfm


Viaplay mukana missä ja milloin tahansa – viihdettä matkalla ilman internet-yhteyttä

Rantalomilla sekä viikonloppu- ja työmatkoilla on nyt mahdollista katsoa omia suosikkisarjoja ja -elokuvia helposti myös ilman internet-yhteyttä. Viaplayn offline-toiminnon ansiosta matkustellessa ei tarvitse enää murehtia pätkivästä yhteydestä tai kalliista maksuista.

Viaplayn offline-toiminnon avulla on mahdollista katsoa useimpia Viaplayn elokuvia ja tv-sarjoja iOS- ja Android-laitteilla myös silloin, kun internet-yhteyttä ei ole. Internet-yhteys saattaa usein olla matkustellessa puutteellinen tai kallis, mutta offline-toiminnon avulla ohjelmien katselu onnistuu helposti myös näissä tilanteissa. Käyttäjä voi ladata haluamansa sarjan tai elokuvan ja katsoa sen myöhemmin missä tahansa täysin ilman lisäkustannuksia.

-          Viaplay perustuu käytettävyyteen, joten sitä on voitava hyödyntää milloin ja missä käyttöympäristössä tahansa. Voidaksemme täyttää lupauksemme, on tärkeää pystyä tarjoamaan suosittuja elokuvia, sarjoja ja urheiludokumentteja myös tilanteissa, joissa käyttäjä ei pysty tai halua käyttää internetiä, esimerkiksi matkalla ollessaan, kertoo Viaplayn toimitusjohtaja Niclas Ekdahl.

Offline-toiminnon käyttöä varten on kirjauduttava tabletin tai matkapuhelimen Viaplay-sovellukseen. Ladattu materiaali on käytettävissä laitteessa 30 päivää, ja sisällön voi poistaa katsomisen jälkeen tallennustilan säästämiseksi.

Offline-toiminto on oleellinen osa Viaplayn tarjontaa ja siitä ei tule lisämaksua. Viaplay on käytettävissä seuraavissa käyttöympäristöissä: PC- ja Mac-tietokoneet, älypuhelimet, joissa on Android- tai iOS-käyttöjärjestelmä, tabletit, Viaplay-digiboksi, Smart TV -televisiot, PlayStation® 3 sekä Xbox 360.

Lue lisää Viaplaysta osoitteessa:  www.viaplay.fi

Tietoja Viaplaysta 
Viaplay on Pohjoismaiden johtava televisio-ohjelmien, elokuvien ja urheilun verkkopalvelu. Viaplay tarjoaa sarjojen kokonaisia tuotantokausia, markkinoiden suurimman valikoiman uusia menestyselokuvia ja suoria maailmanluokan urheilulähetyksiä, kuten Englannin Premier League, UEFA Champions League, NHL ja Formula 1. Viaplay on käytettävissä tietokoneissa, älypuhelimissa, tableteissa, Smart TV -televisioissa, Viasat-digibokseissa sekä Xbox 360- ja Playstation 3 -pelikonsoleissa. Lue lisää osoitteessa  www.viaplay.fi .

Viaplay AB on osa kansainvälistä, neljässä maanosassa toimivaa Modern Times Group (MTG) -mediakonsernia, johon kuuluu ilmais- ja maksutelevisioita, radioita ja tuotantoyhtiöitä. MTG:n Viasat Broadcastingiin kuuluu ilmais- ja maksutelevisiokanavia, jotka ovat saatavilla Viasatin oman satelliitin kautta ja kolmannen osapuolen verkossa ja se jakelee televisio-ohjelmia jopa Internetissä. MTG on myös Venäjän suurimman itsenäisen televisioyhtiön CTC Median pääomistaja. Lisätietoja on osoitteessa www.mtg.se .


AMFM Oy: Radio Puheen toimilupaa hakeva AMFM Oy julkaisi ohjelmakarttansa

Talouteen ja politiikkaan keskittyvä Radio Puhe julkaisi ohjelmakarttansa tänään Helsingissä. Puhetta lähetetään 24 tuntia viikon jokaisena päivänä Helsingissä, Turussa ja Tampereella, jos valtioneuvosto myöntää yhtiölle toimiluvan. Poliittiset nuorisojärjestöt saavat oman paikkansa ohjelmakartalla, joten luvassa on hurjia väittelyitä.

- Tunnuslauseemme on ‘Paljon Puhetta’ ja siitä pidetään kiinni siten, ettei kukaan muu Suomessa pysty samaan. Musiikkia ei soiteta jinglejen ja tehosteiden lisäksi lainkaan, valottaa AMFM yhtiön projektijohtaja Timo Uusi-Kerttula aseman ohjelmavirtaa.

Perustajat ovat keskustelleet tunnettujen radioäänten kanssa mahdollisuuksista tehdä aivan uudenlaista kantaaottavaa ohjelmaa, joiden esikuvat ovat eetterissä ympäri maailmaa. Radio Puhe ei yritä olla koko kansan radio.

Kanavan juontajilla on kuuluvat mielipiteet niin politiikasta kuin taloudestakin ja heitä voivat haastaa niin toiset juontajat, poliitikot kuin kuuntelijat, jotka otetaan mukaan lähetysvirtaan mahdollisimman usein. Radio Puheen kohderyhmä on 30 – 55 vuotiaat miehet, joille ei mielestämme tarjota riittävästi älyllistä kuunneltavaa.

- Puheradion kuuntelijat ovat aktiivista porukkaa ja tutkimustemme perusteella he haluavat olla mukana ohjelmanteossa, kertoo AMFM:n Uusi-Kerttula.

Radio Puheen päiväohjelmisto koostuu kolmesta osasta, joissa jokaisessa on vähintään kaksi juontajaa.

Aamun aloittaa energinen aamushow, jossa juontajat käyvät läpi päivän polttavia poliittisia aiheita niin koti- kuin ulkomailtakin.

- Parhaat ja viihdyttävimmät jutut eivät usein ole kotimaisia. Esimerkiksi Madonna on artistina hyvin tunnettu, mutta onko rouvan kuntosaleista käyty keskustelua Suomessa lainkaan, kysyy Radio Puheen projektijohtaja Uusi-Kerttula.

Keskipäivän molemmille puolille sijoittuvassa osassa tunkeudutaan päivän aiheeseen syvällisesti tuomalla asianosaiset studioon keskustelemaan asiat halki. Poliitikkoja ei ole riittävästi käytetty voimavarana suomalaisessa ohjelmanteossa, varsinkaan vaalien välillä, huomauttaa projektijohtaja Uusi-Kerttula.

- Tässä blokissa he voivat sanoa suunsa puhtaaksi ja vedota tai karkottaa äänestäjiään. Kaikilla ohjelmassa vierailevilla kansanedustajilla ja ministereillä on aina myös vastapeluri, joten helpolla eivät asianhoitajamme päivälläkään pääse, painottaa Timo Uusi-Kerttula.

Iltapäivän kotimatkan viihdyttäjänä kuullaan juontajaparia, joka selvittää päivän aiheiden lisäksi niin oikeudelliset kuin terveydellisetkin asiat talouden ja politiikan näkökulmasta.

- Kotimatkalla kuuntelijoita pitää jo herätellä pitkän työpäivän jälkeen ja shokeeraavat, jopa ärsyttävät aiheet saavat heidät varmasti hereille, ideoi projektijohtaja Uusi-Kerttula AMFM:ltä.

Illalla ääneen päästetään kaikki parlamentissa edustettuina olevien puolueiden nuorisojärjestöjen edustajat.

- Nuoret osaavat väitellä ja argumentoida lahjakkaasti ja he ovat tulevaisuuden ministereitä ja presidenttejä. Siksi heille on tärkeää antaa ohjelma-aikaa, jossa he voivat vaivattomasti kertoa omat mielipiteensä. Toisaalta he joutuvat aina perustelemaan ajatuksensa vastaparilleen, joka on toisen poliittisen nuorisojärjestön edustaja, visioi projektijohtaja Timo Uusi-Kerttula.

Olemme olleet yhteydessä ja keskustelleet kasvotusten lähes kaikkien merkittävien poliittisten nuorisojärjestöjen kanssa. He ovat hyvin innoissaan tästä mahdollisuudesta, joka selkeästi lisää kansalaisten mahdollisuuksia kuulla mitä nuorilla on sanottavana.

Viikonloppuisin annamme tilaa erilaisille järjestöille, jotka edustavat audiovisuaalista kenttää, kirjailijoita, pelialaa, yrittäjiä, start-up:ja, hotelli- ja ravintola-alaa sekä maahanmuuttajia.

- Kaikkien järjestöjen lähtökohta yhteistyössä kanssamme on oman viestin saaminen kuuluville nykyistä paremmin. Asioiden syvällinen käsittely radiossa auttaa heitä esimerkiksi varainkeruussa ja jäsenhankinnassa, raottaa Uusi-Kerttula AMFM:n Radio Puheen ideaa.

- Esimerkiksi kirjailijat ovat yhteiskunnassamme arvostettuja vaikuttajia, mutta tiedetäänkö luomisprosessista vielä paljoakaan ja miten politiikka siihen vaikuttaa?

Radio Puhe tuo eetteriin kotimaiset ja ulkomaiset koomikot viikonloppuiltoihin.

- Stand Up- komedia on tuttu tv:stä, mutta se toimii paremmin radiossa, sanoo Timo Uusi-Kerttula. Äänitehosteet saavat aikaan todellisen läsnäolon tunteen ja kuulija voi kuvitella olevansa vaikkapa rannalla.

Vakavampia aiheita, kuten uskontoja ja niiden vaikutuksia politiikkaan sekä talouteen käsitellään viikonloppuisin useiden tuntien ajan.

- Uskonto on kaikesta huolimatta suomalaisenkin yhteiskunnan perusta ja moraalinen pohja. Teemme kaikki poliittiset ja taloudelliset päätökset perustuen eettiseen kasvatukseemme, jonka juuret ovat kristinuskossa, projektijohtaja Timo Uusi-Kerttula tiivistää. Hartausohjelmia emme tule kuitenkaan lähettämään ja uskonnottomillekin annetaan tilaa.

‘Yölinja’ oli aikansa seuratuimpia puheohjelmia. Tuomme vaikeiden psykologisten asioiden ohjelman takaisin radion iltoihin, emme kuitenkaan samalla nimellä.

- Esikuvamme ovat nykyisin Yhdysvalloissa lähetettävä ‘Loveline’ -ohjelma, joka on seksiin ja parisuhteisiin keskittyvä keskusteluohjelma. Sen tyyppistä ei ole Suomessa kuultu aikoihin, kertoo Uusi-Kerttula.

Illan päätteeksi kaikki yliluonnollinen on Radio Puheen asialistalla.

- Yöt olemme varanneet alustavasti erilaisten paranormaalien ja selittämättömien ilmiöiden käsittelemiseen. Ohjelmat ostetaan Yhdysvalloista, jossa tämän tyyppistä yöohjelmaa on tuotettu vuosikymmeniä, sanoo Timo Uusi-Kerttula. Kotimaisia tahoja etsitään ja mielenkiintoisimmat humanoidit otetaan mukaan ohjelmantekoon.

AMFM Oy perustettava yhtiö, on hakenut Valtioneuvostolta toimilupaa 12.9.2013 puheradion toimintaan Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle. Jos lupa myönnetään, aloittaa Radio Puhe toimintansa viimeistään vappuaattona 2014. Yhtiön osakkaina ovat radion, viestinnän ja talouden toimijoita.


National Geographic Channelista tulee suomalainen

National Geographic Channel International (NGCI)

National Geographic Channel International (NGCI) lanseeraa tänään suomalaisen National Geographic Channel (NGC) -kanavan. Kansainvälisten multimediayritysten FOX International Channelsin (FIC) ja 21st Century Foxin hallinnoima NGC on saatavilla suomalaisille kaapeli- ja IPTV-katsojille alkaen tänään 23. syyskuuta.

NGC-kanavan ohjelmisto suunnitellaan Suomessa suomalaisille katsojille. Kaikki ohjelmat ovat tekstitettyjä, lisäksi ohjelmamainokset tuotetaan paikallisesti. Kanavalla nähdään myös suomalaista mainontaa. National Geographic Channel vahvistaa kotimaista maksu-tv-tarjontaa, sekä tarjoaa suomalaisille mainostajille uuden tavan tavoittaa etenkin mieskatsojat.

Suomessa National Geographic Channelin lanseeraamisen myötä FIC jatkaa laajentumistaan ja liiketoimintansa kasvattamista Pohjoismaissa. Vuonna 2012 FIC lanseerasi FOX-televisiokanavan Suomessa, ja kesällä 2013 Norjassa.

”Olemme kokeneita ammattilaisia paikallisten kanavien lanseeraamisessa uusiin maihin. National Geographic Channelin lanseeraus vahvistaa sitoutumistamme maksutelevisiotoimintaan Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Uskomme, että Suomi tarjoaa todellisen mahdollisuuden kehittää maksutelevisiotoimintaa, jonka vuoksi haluamme tehdä kaikkemme lisätäksemme markkinaosuuttamme sekä kanavavalikoimaamme”, toteaa Åse Ytreland, Managing Director, FIC Nordic.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme tarjota suomalaisille katsojille suomalaisen version National Geographic Channelista. NGC:n tuotannot ovat olleet Suomen FOX-kanavan suosituimpia ohjelmia aina kanavan lanseerauksesta asti. Ohjelmista saamamme palaute on ollut huikeaa, joten National Geographic Channelin upean sisällön tuominen suomalaisille katsojille on ollut luonnollinen jatkumo. Olemme onnellisia, että teimme tästä hankkeesta totta yhdessä suomalaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa, kertoo Whit Higgins, General Manager, FIC Finland.

National Geographic Channel jatkaa 125-vuotiaan National Geographic Societyn uskomatonta perintöä tutkimusmatkailun ja tieteellisten läpimurtojen parissa. Kanavan ohjelmistoon kuuluvat muun muassa Aivopelit (Brain Games), Vinnie Jones: Kovaa menoa Venäjällä (Vinnie Jones: Russia’s Toughest), jota tähdittää entinen jalkapalloilija ja elokuvatähti Vinnie Jones, sekä maailmankaikkeuttamme tutkiva uutuussarja Cosmos. Suomessa National Geographic Channelia voi seurata kaikkien kaapeli- ja IPTV-palveluntarjoajien, kuten Elisan, DNA Welhon, LumoTV:n, Soneran ja Anvian kautta.

National Geographic Channels International
National Geographic Channels International (NGCI) inspiroi katsojiaan älykkään ja innovatiivisen ohjelmatarjontansa kautta, joka kyseenalaistaa tietämyksemme ja maailmankatsomuksemme.NGCI:n omistaa National Geographic Ventures ja FOX Entertainment Group. NGCI sitoutuu National Geographic Societyn tavoin tutkimaan maailmaa, suojelemaan luontoa ja sivistämään katsojiaan kuuden kanavansa kautta, joihin kuuluvat National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure ja Nat Geo Music. Maailmanlaajuisesti National Geographic Channel on nähtävissä yli 440 miljoonassa kotitaloudessa, 171 maassa ja 48 eri kielellä.


Radion ohjelmistoluvat herättivät runsaasti kiinnostusta

Liikenne- ja viestintäministeriö sai määräaikaan mennessä runsaasti hakemuksia radion uusiin ohjelmistolupiin. Jaettavana ovat luvat 15 alueelliseen ja paikalliseen radiotaajuuskokonaisuuteen.

Hakuaika päättyi 12. syyskuuta. Kyseessä on tämän toimilupakauden viimeinen laajempi täydennyskierros.

Taajuuskokonaisuudet ja hakijat ovat:

Tampere 6: Järviradio, SBS Discovery Radio Oy,

Tampere 7: Pispalan Musa Oy, Radio Tammer, Radio Satellite Finland Oy, AMFM Oy, Radio Pooki, Spin Media Oy

Tampere 8: Järviradio,

Vaasa 1: Kevyt Kanava Oy (toissijainen), Oy Radio Vaasa Ab, SBS Discovery Radio Oy,

Vaasa 2: Järviradio, Kevyt Kanava Oy,

Jyväskylä 4: Mediatakojat Oy (toissijainen), SBS Discovery Radio Oy,

Jyväskylä 5: Mediatakojat Oy, Radio Satellite Finland Oy, Radio Pooki,

Turku 6: Beafina Oy, Radio Satellite Finland Oy, AMFM Oy, Radio Pooki, Spin Media Oy,

Turku 7: Järviradio, SBS Discovery Radio Oy,

Helsinki 5: Järviradio, Sea FM Radio, SBS Discovery Radio Oy, Kai Mäkelä, Patmos Lähetyssäätiö, Basso Media LTD, Pro Radio Helsinki,

Helsinki 6: FinEst Radio Oy, Sea FM Radio (toissijainen), Radio Satellite Finland Oy, AMFM Oy, Radio Pooki, Spin Media Oy, Basso Media LTD (toissijainen), Pro Radio Helsinki (toissijainen)

Iisalmi: Kevyt Kanava Oy, SBS Discovery Radio Oy, Suomen Lähiradiot Oy,

Pieksämäki 1: Kevyt Kanava Oy, Korpiradio FM, SBS Discovery Radio Oy,

Oulu 5: Radio Kajaus, Sea FM Radio, Radio Satellite Finland Oy, SBS Discovery Radio Oy,

Seinäjoki 3: Järviradio, Oy Radio Vaasa Ab (toissijainen), SBS Discovery Radio Oy,

Toimiluvat myöntää valtioneuvosto ja ne ovat voimassa vuoden 2019 loppuun saakka.


Radio Helsinkiä pelastamassa! – Kanavalle haetaan uutta toimilupaa, Helsingin Sanomat jatkaa media- ja sisältöyhteistyötä

Helsingin Sanomat myy Radio Helsingin brändin ja liiketoiminnan teknologia-, media, viihde- ja markkinointialan konkareille. Ostajayhteisö ”Pro Radio Helsinki” hakee kanavalle uutta toimilupaa tänään päättyvällä paikallisradioiden toimilupakierroksella. Helsingin Sanomat jatkaa kanavan kanssa tiivistä sisältö- ja mediayhteistyötä ja tukee kanavan toiminnan sujuvaa käynnistymistä. 

Mikäli uusi omistaja saa toimiluvan, Radio Helsingin taajuus muuttuu. Kanavan sisältö tulee uudistumaan ja suunnittelutyö käynnistyy nyt. Radio Helsingin vahvuuksia ovat jatkossakin soittolistattomuus, musiikin erikoisohjelmat ja vahva paikallisuus. Nykyiset vakituiset työntekijät siirtyvät suunnitelman mukaan vanhoina työntekijöinä perustettavaan yhtiöön. Radio Helsingin nykyinen toimilupa on tarkoitus siirtää Nelonen Medialle.

”Radio Helsingin lopettamisuhka sai aikaan ennenkokemattoman kansanliikkeen, joka vahvistaa uskoamme elinvoimaisen ja kiinnostavan sisällön mahdollisuuksiin. Kuuntelijoiden rakkaus antoi syyn tutkia huolellisesti kaikki vaihtoehdot kanavan ja konseptin säilyttämiseksi. Uskomme tällä mallilla olevan parhaat mahdollisuudet onnistua ja olemme mielellämme työssä mukana”, kommentoi Helsingin Sanomien päätoimittaja Riikka Venäläinen.

Radio Helsingin lopettamisuhasta kertomisen jälkeen Helsingin Sanomiin otti yhteyttä kiinnostava joukko teknologian, median, viihteen, kulttuurin ja mainonnan ammattilaisia. Mukana ovat mm. Tomi Ruotimo, Timo Everija Paula Salovaara. Radio Helsingin liiketoiminnan ostavan yhtiön osakkaita ovat myös Ruotimon omistama Houston Inc sekä Everin edustama Hasan & Partners. Perustettavan yhtiön toimitusjohtaja on Ville Arponen ja kanavan päätoimittaja Maria Veitola.

”Rakenteilla on äärimmäisen kiinnostava yhteistyöverkosto, aivan uudenlaista, tässä ajassa, kaikissa kanavissa elävää sisältöä sekä tiivis ja toimiva kuuntelijayhteisö. Meidän tavoitteenamme on kaupallistaa kaupunkilainen sivistys”, muotoilee perustettavan yhtiön hallituksen puheenjohtaja, Houston Inc.in toimitusjohtaja Tomi Ruotimo.


AMFM hakee radiotoimilupaa puheradiolle

AMFM Oy perustettava yhtiö on hakenut toimilupaa puheradiolle pääkaupunkiseudulle, Turkuun ja Tampereelle. Kanavan ohjelma-ajasta vähintään 75 % on puhetta ja sen kohderyhmänä ovat työikäiset, aktiiviset 25-55-vuotiaat kaupunkilaiset.

Kanavan ohjelmiston perusta on kantaaottavuus ja kanavan tarkoituksena on tuoda päivittäin esiin ajankohtaisia poliittisia ja taloudellisia kysymyksiä ottamalla mukaan lähetyksiin politikkoja, kansalaisaktivisteja ja talouden tuntijoita. Kanava ostaa myös ulkomaista puheohjelmaa.

- Kokemukset Ruotsista ja USA:sta osoittavat, että puheradiota kuunnellaan paljon. Radionkuuntelun siirtyessä yhä enemmän internetiin puheeseen perustuvaa viestintää ei voi kielenkään vuoksi kuunnella ulkomaisista lähteistä, toteaa AMFM:n vetäjä Timo Uusi-Kerttula.

AMFM:n taustalla on radiotoiminnan, talouden ja viestinnän ammattilaisia.


SBS HAKEE TOIMILUPAA: LAPSILLE OMA RADIOKANAVA

SBS Discovery Radio Oy:n Tenavakanavan kohderyhmänä olisivat 2-13 -vuotiaat lapset, varhaisnuoret ja perheet.

SBS Discovery Radio Oy:n radioperhe toivoo pikkusiskoa. Yrityksen toimitusjohtaja Leena Puntila näkee lastenradion raikkaana lisänä suomalaiseen radiokenttään.

-          Haluaisimme omalta osaltamme rikastaa suomalaista kaupallista radiotarjontaa. Lastenradio toimisi hyvin osana jo olemassa olevaa SBS:n radioperhettä. Sen kannattavalle toiminnalle on myös kaikki edellytykset, Puntila toteaa.

Perheen pienimpien musiikkitoiveisiin vastataan tällä hetkellä ainoastaan internetin radioaalloilla. Netissä Lasten Oma Radio –kanavaa pyörittävä Luca Gargano tietää, että lapsille suunnatulle kanavalle on kysyntää myös perinteisen radion puolella.

-          Suomalainen lastenkulttuuri on vertaansa vailla. Lapset tarvitsevat oman äänitorven: mikä olisikaan siihen parempi väline kuin radio? Gargano toteaa.

Lastenradion taajuudella tulisi soimaan kotimainen lastenmusiikki, varhaisnuorten suosikit ja koko perheen hitit. Tenavat pääsisivät jammailemaan tuttujen artistien tahtiin. Muiden muassa Ipanapa, Tea Hiilloste, Fröbelin Palikat, Georg Malmstén, Ella ja Aleksi ja Rölli viihdyttäisivät radion äärellä tanssivia tenavia.

-          Suomessa on useita kymmeniä lastenmusiikkiartisteja ja toista tuhatta lastenmusiikkilevyä, joita ei tällä hetkellä soiteta radioaalloilla ollenkaan. Kuulijoita riittäisi takuuvarmasti, Gargano jatkaa.

Tenavakanava tarjoaisi virikkeitä ja aktivoisi lapsia. Kanava tarjoaisi lapsille turvallisen mahdollisuuden aidosti omanikäisen radio-ohjelman kuuntelemiseen ja omien radiotoiveiden julki tuomiseen. Tenavakanava-työnimellä kulkevan kanavan sisällöstä osa tullaan ostamaan ulkopuolisilta tuottajilta. Myös Luca Garganon Mediahaloo Oy auttaisi hyvän sisällön takaamisessa.

Tenavaradio tulisi kuulumaan Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Seinäjoella, Pieksämäellä, Vaasassa, Iisalmessa ja Oulussa. Nyt jaettavien radiotoimilupien hakuaika päättyy to 12.9.2013 ja myönnettävät luvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun.

SBS Discovery Radio on kaupallisen radiotoiminnan markkinajohtaja, johon kuuluvat radiokanavat The Voice, Iskelmä, Radio City ja raahelainen paikallisradio Radio Pooki. SBS Discovery Radio panostaa vahvasti laadukkaisiin online-sisältöihin ja radiokanavien online-yhteisöt ovat maan suosituimpia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli 17 M€. SBS Discovery Radio työllistää Suomessa noin 130 media-alan ammattilaista. Yhtiö on sijoittunut erinomaisesti Great Place To Work –tutkimuksessa ja sen tavoitteena on olla Suomen paras media-alan työpaikka.


Odotettua ja toivottua – kotimaisia tuotantoja nyt Viaplayssa

Onnellinen mies

KOTIMAINEN Arto Paasilinnan romaaniin pohjautuva tv-elokuva Onnellinen mies kertoo siltainsinööri Akseli Jaatisesta. Omalaatuinen siltainsinööri herättää tempauksillaan pahennusta. Jaatinen osaa kuitenkin järjestellä elämänsä hyvin. Siltainsinöörillä on kaksi vaimoa, joiden kanssa perhe-elämä sujuu sopuisasti.

That’s My Boy

KOMEDIA Teini-iässä Donny nousi hetkeksi julkisuuteen saatettuaan opettajansa raskaaksi. Nyt Donny on 42-vuotias viinaanmenevä luuseri, ja hän saa sattumalta tietää poikansa olevan menossa naimisiin. Pahasti velkaantunut Donny päättää lähteä poikansa häihin, kun hänelle tarjotaan muhkeaa summaa, jos hän saa poikansa ja tämän äidin yhdessä tv-kameroiden eteen.

Meeting Evil

DRAAMA John tarjoaa apua muukalaiselle ja joutuu näin tahtomattaan painajaismaiselle matkalle, joka muuttaa heikkotahtoisen ja masentuneen perheenisän epätoivoiseksi sankariksi.

Hovimäki
1. – 4. kausi

Hovimäki-sarja on historiallinen suurkatsaus, joka kuvaa kahden suomalaissuvun jäsenten elämää 1800-luvun Suomessa. Pääosissa ovat aateliset ja torpparit, Lindhofit ja Sepät, joiden arkielämän kautta katsojille välittyvät myös Suomen historian suuret käänteet.

Greyn Anatomia
1. – 9. kausi

Seattle Grace Hospitalin lääkärit pelastavat ihmisiä päivittäin, mutta hakevat toistensa ystävyyttä, rakkautta ja lohdutusta. Yhdessä he oppivat ymmärtämään että sekä omassa elämässään että työelämässä mikään ei ole mustavalkoista.